Fotografen

Fotografering har sen början av 80-talet varit ett av mina stora intressen. Jag är utbildad som trädgårdsmästare, och har erfarenhet av olika delar inom trädgårdsyrket t.ex  perenner, försöksodling av frukt och bär och mycket mer.

Min fotografering omfattar odlade växter, vilda växter, odlingslandskapet, landskap i stort och framförallt mina resor. Specialintressen är perenner, träd med en intressant användning och historia, orkidéer,svampar, trädgårdar i Sverige och många resor där växter och kultur är det stora inslagen. Jag har varit i runt stora delar av Sverige och fotograferat allt från fjällen till det Skånska landskapet. Växter och fantastiska landskap har alltid roat mig. Därför har det blivit mycket foton på orkidéer i Västergötland och resten av Sverige, med en viss koncentration till Öland och Gotland.

Resa är något jag alltid ser fram emot i smått och långt. Oavsett om jag skall åka till Göteborg eller Indonesien så är alltid DEN resan speciell. Runtom Medelhavet och till alperna har det blivit flera resor t.ex. Peloponnesos, Kreta, Extremadura i Spanien o.sv. Under år 2006 var jag på en resa med Svenska Botaniska förening till Estland, där det blev en massa bilder på växter och mycket mer där till.

Resorna har också tagit mig till många andra platser i världen. Indonesien, Indien Vietnam och Kina är några länder där det har varit många goa stunder och många goa bilder. Under år 2005 i oktober var jag på en fantastisk resa till Sikkim som ligger i Himalaya i norra Indien, mellan Nepal och Bhutan. Där besökte vi en familj som odlar knölar, rötter och lökar för export. De har även stor kunskap om botaniken i området. Pradhan, som familjen heter, fixade guider till en resa in i de innersta delarna av Sikkim. De var till stor hjälp när alla tillstånd skulle fixas, och en förutsättning för allt skulle gå i lås.  Yumthang som var vårt mål längst in i Sikkim är en fantastisk dal på 3600-6000 m.ö.h där bergssidorna är täckta av Rhododendron.. I Sikkim finns 32 arter av vilda Rhododendron.

 Åke Carlsson, Ea Larsson, Nils Forshed och jag har också letat upp, dokumenterat, och fotograferat intressanta träd med historia. Som t.ex tandverksträd, smöjträd, hamlade träd, trolldomsträd, supträd, vägträd, och många andra. Dessa finns i en bok som vi gjort med namnet Gastekar och väckefuror.